Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu internetowego SIGILJEWELS.COM

 

Polityka Prywatności jest zbiorem reguł, które mają na celu poinformowanie klientów SIGILJEWELS.COM o wszelkich aspektach pozyskiwania, przetwarzania i ochrony danych osobowych, podanych podczas dokonywania zakupów na stronie www.sigiljewels.com.

 

Administratorem danych osobowych jest Sigil Jewels Marta Machnacka z siedzibą w Warszawie, ul. Św. Wincentego 128/35, 03-291 Warszawa, NIP: 7742796386, REGON: 360621252 (dalej: "SIGIL JEWELS").

 

Podstawą prawną Polityki Prywatności jest ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r., Nr 101, poz. 926, z późn. zm.).

 

Każdy klient korzystający ze sklepu internetowego SIGILJEWELS.COM akceptuje poniższe zasady Polityki Prywatności.

 

  1. Dane osobowe

 

Dokonując zakupów w sklepie SIGILJEWELS.COM, wyrażają Państwo zgodę na gromadzenie, przetwarzanie, przechowywanie i używanie Państwa danych przez SIGIL JEWELS. Dane te to imię i nazwisko, adres korespondencyjny, adres e-mail, adres IP (dynamiczny i statyczny), numer telefonu i hasło do konta w sklepie. W każdym momencie klient ma prawo do wglądu do podanych danych, ich edycji czy usunięcia.

 

SIGIL JEWELS zastrzega sobie prawo ujawnienia wybranych informacji o jej klientach właściwym organom bądź osobom trzecim, które zgłoszą żądanie udzielenia takich informacji, w oparciu o odpowiednią podstawę prawną, zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. W przypadkach innych niż zawarte w pkt powyżej, Państwa dane pozostaną nieujawnione innym podmiotom.

 

SIGIL JEWELS uprawniona jest do używania zgromadzonych danych osobowych do prowadzenia sklepu, w szczególności w celu świadczenia dostępnych za jego pośrednictwem usług, obsługi konta klienta w sklepie SIGILJEWELS.COM czy obsługi procesu rejestracji.

 

SIGIL JEWELS podejmować będzie wszelkie niezbędne starania w celu odpowiedniego zabezpieczenia przekazanych jej danych osobowych.

 

  1. Newsletter

 

Newsletter jest bezpłatną usługą, polegającą na informowaniu subskrybujących go klientów o nowościach, promocjach, czy wydarzeniach związanych z marką SIGIL JEWELS. Newsletter jest rozsyłany jako wiadomość e-mail.

 

Aby zasubskrybować newsletter, należy wypełnić formularz dostępny na stronie sigiljewels.com.

Klient może w każdym momencie zrezygnować z subskrybowania Newslettera, poprzez link zamieszczony w wiadomości e-mail, którą wysyłany jest Newsletter. Po kliknięciu w link adres e-mail klienta zostanie automatycznie usunięty z listy subskrybentów newslettera.

 

Podejmując decyzję o subskrybowaniu Newslettera dotyczącego produktów i działań SIGIL JEWELS, wyrażają Państwo zgodę na otrzymywanie materiałów marketingowych przekazywanych drogą elektroniczną (na podstawie art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną, Dz. U. Z 2002 r., Nr 144, poz. 1204, z późn. zm.).

 

  1. Portale społecznościowe.

 

SIGIL JEWELS udostępnia połączenie strony www.sigiljewels.com z portalem Facebook, dostępnym na stronie www.facebook.com, będącym własnością Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. Klikając w na stronie sklepu ikonę Facebook klient zostanie przeniesiony na stronę www.facebook.com/sigiljewels. Strona ta jest fanpagem marki SIGIL JEWELS i zawiera informacje, zdjęcia związane z marką, udostępnia też  możliwość kontaktu z SIGIL JEWELS.

 

Na stronie sklepu znajdują się również ikony pozostałych portali społecznościowych (Instagram, Twitter, Pinterest, Vine) na których zarejestrowana jest SIGIL JEWELS. Wszystkie te strony są stronach marki SIGIL JEWELS i zawierają informacje i zdjęcia związane z marką.

 

  1. Cookies ("ciasteczka")

 

SIGIL JEWELS używa na niektórych podstronach strony www.sigiljewels.com tzw. "cookies" („ciasteczka”) w celu umożliwienia klientowi wykorzystywanie poszczególnych funkcji tych stron. Są to pliki z informacjami konfiguracyjnymi, zapisujące dane potrzebne m. in. do zalogowania się na swoje konto. Pliki "cookies" są w większości automatycznie akceptowane przez większość przeglądarek internetowych. W każdej chwili klient może je wyłączyć aktywując odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce lub tak zmodyfikować ustawienia przeglądarki, aby klient był informowany o wszystkich sytuacjach związanych z przesyłaniem plików "cookies". W przypadku wyłączenia plików „cookies” lub modyfikacji ustawień przeglądarki dot. plików „cookies” pewne części serwisu internetowego mogą być niedostępne lub nie działać poprawnie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl